Etkinliğe ev sahipliği yapan İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Aydın açılış konuşmasında, “Bilim Merkezleri, üniversitelerin toplumla buluştuğu, farkındalık yaratan çok önemli kurumlardır. Zaman içinde bizim en büyük destekçimiz olan TÜBİTAK’ın yanı sıra başka kuruluşların da desteklerini alarak sayımızı arttırmalıyız. Hepimizin göğsünü kabartan Nobel Ödülüne layık görülen Prof. Dr. Aziz Sancar gibi bilim insanlarının sayısının artmasını bir bilim insanı olarak yürekten arzu ediyorum. Bilim Merkezlerinin sayıları arttıkça, toplumun farkındalığı artacak ve ödüllü bilim insanlarımız da çoğalacak” dedi.
Meraklı Zihinler Bilim Şenliği’ne paydaş olan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan açılış konuşmasında, “Artık Bilgi Toplumu adı verilen 21. Yüzyıldayız. Bilgi Toplumunda üretimin makine ve robotlarla yapıldığı önümüzdeki günlerde insanlara düşen daha çok buluş yapmak, beyinlerini daha çok çalıştırmak olacaktır. Bu bilinçle Beyoğlu Belediyemiz, İstanbul Teknik Üniversitesi ile işbirliği içinde “Bilim Şenliği”ni düzenliyoruz. Özellikle gençlerimizin “başımıza yeni icatlar çıkarmalarını” bekliyoruz” diye konuştu.
Meraklı Zihinler Neler Yaptı?
TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı tarafından desteklenen etkinlikte, bilime ilgi duyan amatör ve profesyonel tüm bilim sevenlerin keşif ve icatları sergilendi. Yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda ekibin katıldığı şenlik, İTÜ Bilim Merkezi yürütücülüğünde ve Beyoğlu Belediyesi ortaklığında gerçekleşti.
Özellikle 7-14 yaş grubu çocukları bilimle tanıştırmak, çocuklara bilimi sevdirmek ve bilimin eğlenceli taraflarını göstermek için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bilim kültürü oluşturmak için merak uyandırmayı ve bilime olan ilgiyi artırmayı amaçlayan etkinlikte; bilim gösterileri, tematik atölye çalışmaları, atölye/laboratuvar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar, proje ve zekâ oyunları stantları yer aldı.